Molt més que Formació útil i pràctica: experiències

Al nostre entendre, la formació ha de ser útil i pràctica.

Més que fer formació, ens agrada transformar les sessions i tallers en «experiències», on els participants experimentem i gaudim sí, nosaltres també – el desenvolupar la Creativitat per arribar a resultats.

Per això dissenyem cada acció formativa en base als requeriments i necessitats del client i dels assistents.

A partir d’una anàlisi dels objectius, necessitats i requeriments del sol.licitant i del tipus de formació o taller desitjat, dissenyem un programa a mida.

Cada sessió és diferent, com les persones que la creen!

I també sabem que pots voler algunes propostes per saber per on començar. Doncs som-hi!

Creativitat: què és i com desenvolupar-la. Entendre com funciona ens fa ser molt més creatius i la transforma en una eina útil i pràctica.

Creativitat: com funciona i com potenciar-la

La creativitat es una habilitat que tots relacionem amb els nens i que poc a poc anem perden al llarg dels anys… Com podem recuperar aquesta creativitat perduda i com desenvolupar el nostre potencial és el que veurem en aquest  taller.


El Mapa mental és una eina molt versàtil, útil i pràctica, que ens ajuda a pensar millor i potencia la nostre creativitat mantenint-nos en el 'flow'

Mapes mentals (Mind maps)

Els Mapes Mentals tenen una virtut: organitzen la informació tal com ho fa el cervell, connectant-la. Per això són útils en multitud de situacions: estudiar, desenvolupar temes, deixar fluir el pensament creatiu, preparar discursos, conferències o informes, estructurar aspectes complexos, pensar sobre un tema en diversos moments, tenir molta informació a la vista en un sol full, … Aprendrem a fer-ne i eines informàtiques gratuïtes que ens ajuden a donar-los una imatge professional.


Prendre bones de decisions passa per conèixe'ns a nosaltres mateixos, saber el procés a seguir i tenir les eines adequades.

Estic fet un embolic! Alguna pista?

A vegades ens costa veure les coses clares perquè se’ns barregen, emocions, interessos, desitjos contraposats, … Explicarem una eina que ens pot donar pistes que ens permetran posar-nos en camí i veure-ho més clar. Una de les gràcies de l’eina és que, un cop dominada, la podem aplicar en qualsevol situació, en només 10 minuts, i ens dona una visió de com flueixen els nostres pensaments.


Tallers emprenedors amb gamificació: fes créixer la teva empresa!

Tallers gamificats d’emprenedoria

Tenir l’oportunitat de viure l’experiència d’emprendre i sentir la tensió de prendre decisions per fer créixer la teva empresa sense perdre-hi bous i esquelles és un regal! Això ens ho dona la gamificació, que ens permet recrear l’experiència, per aprendre el que ens cal per emprendre amb més probabilitats d’èxit. T’apuntes a l’aventura d’intentar-ho?


Fragment de Transcripció Kandinsky d'Assumpció Espada, 2006

Quin és el teu model de negoci?

Quan volem emprendre un negoci o una nova línia d’activitat, cal tenir clar quin és el nostre model de negoci. El Business Model Canvas ens dona l’eina per reflexionar sobre nou aspectes clau: Clients, Proposta de Valor, Relació amb els clients, Canals, Ingressos, Recursos, Activitats clau, Aliances i Despeses. Imprescindible fer-lo abans d’emprendre, si volem tenir èxit.


Hi ha tècniques que podem treballar individualment i que potencien la nostra creativitat.

Crea tu: aporta valor amb la teva creativitat

Tu ets creatiu. El que cal és estimular el creatiu que portes a dins, entrenar-lo i facilitar-te eines i criteris perquè puguis generar idees que aportin valor a la teva empresa o entorn. Cal prendre consciència que ets creatiu i adonar-te del que et bloqueja i limita. Comprendre com funciona la creativitat per adoptar les actituds adequades. Entrenar les habilitats bàsiques, practicar tècniques per generar idees i saber després com avaluar-les. Entendre creativitat i innovació com processos que van de la idea al mercat.


Creativitat en equip. Saber aprofitar la potència de l'equip és clau per ser molt més creatius

Creem junts: claus per crear en equip

El futur – bé, el present – és la co-creació. Cal desenvolupar les habilitats clau per crear en equip, ja sigui per afrontar reptes o dissenyar nous productes i serveis. Aprendre a estructurar i gestionar reunions creatives amb flexibilitat, alinear les persones cap a l’objectiu, generar solucions aplicant tècniques de creativitat i avaluar les idees, conduint la sessió a resultats de forma òptima.


Innovaforum Formació i Tallers en Creativitat i Innovació - Design Thinking

Design Thinking

Pensa com un dissenyador. Identifica el repte amb disseny centrat en les persones. Empatitza amb elles i troba “insights” que et permetran definir el repte creatiu. Llavors podràs idear usant diferents tècniques i fer madurar les idees per poder-les avaluar adequadament. Un cop escollides les millors, usaràs prototipus per continuar aprenent amb els usuaris i poder arribar a una solució que voldràs implementar, sabent, que l’usuari està freturós per tenir-la. Això és el Design Thinking!


Innovaforum-Formació-Creativitat-Multiplica el teu pensament per sis

Multiplica el teu pensament!

Focalitzar-se és clau per a l’èxit. Focalitzant el nostre pensament en diferents aspectes tindrem una visió més completa de la situació i podrem pensar més eficaçment, individualment o en grup. Posarem el focus en la informació disponible o necessària, en l’aportació de la intuïció i les emocions, en el que pot anar bé i en el que no, en introduir la creativitat en la nostra reflexió i en organitzar eficaçment el procés de pensar. Identificarem cada tipus de pensament i aprendrem a usar-los de forma efectiva. Això donarà fluïdesa a la nostra reflexió personal o a les nostres reunions, evitant debats estèrils i arribant més ràpidament a conclusions.


Innovaforum-Formació-Eines de pensament

Eines de pensament: Apps pel teu cervell

Tal com les eines mecàniques expandeixen les nostres possibilitats i habilitats manuals; les eines de pensament expandeixen les nostres habilitats de pensar. I pensar millor aporta millors resultats a la nostra vida. Eines dissenyades per ser pràctiques, fàcils d’aprendre i d’usar. Cada una fa una funció senzilla, com un martell o un tornavís, però ben feta. Aplicada en el context oportú, és molt eficaç. Expandeixen les nostres possibilitats i habilitats.


Innovaforum-Formació-Creativitat-CreaTEAMvity

Crea-TEAM-vity

Ens hi han portat els nostres clients: les metodologies de la creativitat transformen els equips i els fan més oberts i productius. Podríem dir que ha sigut un efecte secundari, però la veritat és que és fantàstic. Aquí el focus no està tant en la consecució d’idees sinó en les actituds implicades en el procés de co-creació que donen fluïdesa a l’equip. És qüestió de provar-ho!


Innovaforum-Formació-Catàlisi

Catàlisi

Creiem en les persones. Creiem que intenten fer el millor. Creiem que allò que, després d’un procés de reflexió, veuen que cal fer, s’esforcen per assolir-ho. Aconseguir aquesta catàlisi és clau per l’engatjament que porta a resultats superiors. Amb Catàlisi acompanyem a les persones a contactar amb coneixements fonamentals per impulsar el millor que duen a dins, perquè ho puguin realitzar allà on siguin. T’hem desvetllat la curiositat? Estem oberts a parlar-ne.

Creixement professsional i Aprenentatge relacional

Desenvolupament professional i Aprenentatge relacional

Empresaris i comandaments necessiten gestionar molts elements estratègics de l’activitat empresarial per prendre decisions adequades. El creixement empresarial va lligat al creixement professional. L’establiment de xarxes de coneixement i confiança permet assolir objectius de manera més eficaç, enriquidora i amb menys esforç. Creem un espai de debat de coneixement, relació professional i aprenentatge continu pel progrés i consolidació professional.


Innovaforum-Formació-Especial

La meva necessitat és especial

Si continues llegint, és que potser no has trobat ben bé el que volies. Potser tens altres necessitats, altres idees i altres inquietuds que t’agradaria comentar. Estem oberts a fer-ho. Si et podem aportar valor, ho farem. Si el que necessites no està entre el que fem bé, però sabem qui et podria donar un cop de mà, t’ho direm. I si no podem ajudar-te, t’ho direm clarament i t’agrairem que hagis pensat en nosaltres. El camí és llarg i volem deixar-hi bones coneixences amb qui ens agradi retrobar-nos.

© innovaforum